ILLIG az új „Csomagoló Völgy”-tag

2022. február 9., Heilbronn – Az ILLIG Maschinenbau mostantól a híres, német „Csomagoló Völgy” legújabb tagja. Ez a szövetség a világ leginnovatívabb csomagolástechnikai ipari klasztere, melynek székhelye Waiblingen, de van külön irodája Schwäbisch Hall-ban is. A klaszter hálózata kb. 100 cégből áll, több, mint 30.000 alkalmazottal. Ez a szervezet magába foglal csomagolási rendszerek és gépek gyártóit, software és automatizálási megoldások szolgáltatóit, különböző alkatrész-gyártókat, szerviz szolgáltatókat és közalapítványokat is.

A „Csomagoló Völgy” cégei mindig egy lépéssel a jövő előtt járnak, és a csomagolóipari gépészet terén, a piacon elérhető legjobb technológiákat ajánlják. A kb. 80%-os export aránnyal, a „Csomagoló Völgy”-ből származó műszaki sokféleség az egész világon reprezentálva van.

Ügyfeleik között megtalálhatók a legnagyobb nemzetközi piacvezetők az élelmiszeripar, italgyártás, édesipar, gyógyszeripar és kozmetikai szektor területéről.

Erőforrás-takarékos megoldások az ILLIG-tő

ILLIG az egész földgolyón aktív a saját leányvállalatai és kereskedelmi partnerei révén. A családi vállalat ügyfeleinek innovatív, gazdaságos és nagyteljesítményű rendszereket ajánl erőforrás-hatékony és fenntartható megoldások megvalósításával, kartonnal, papírral és műanyaggal egyaránt.

„Körkörös Gondolkodás!”-sal, ILLIG a sok-sok év alatt összegyűlt műszaki tudást fogja össze a fenntartható rendszerek fejlesztéseiben. A vállalat a „Pactivity ® 360”-nal támogatja a csomagolóanyag gyártókat az újrafeldolgozó alkalmazások tervezésében, amely egy teljeskörű, holisztikus megközelítése a csomagolásfejlesztésnek.

A „Körkörös Gondolkodás!” megoldásai támogatják a körforgásos gazdálkodást, s a vonatkozó célokat, ú.m. a csökkentést, az újrafelhasználást, szelektálást, újrafeldolgozást és megújítást. Az optimalizált csomagolástechnika tudja csökkenteni a nyersanyagok felhasználását, s teszi lehetővé az

újrafeldolgozást elsősorban. Ez a „környezettervezési” alapelv látható ma a piacon az ILLIG „I-PACK ®” brand, egy újszerű műanyag-papír kombináció formájában, mely kb. 50%-kal csökkenti a műanyag felhasználást.

A nem-élelmiszeripari szektor csomagolási megoldásai közül az első karton bliszter átlátszó cellulóz ablakkal a Dr. BEST és az Aquafresh fogkefe számára készült, melyet a GSK Fogyasztói Egészségügyi részlege készített. A külső csomagolás teljes mértékben, papírként dolgozható fel újra. A disztribútorok szerint, a kartonra való átállás, ebben az esetben több, mint 444 t műanyag megtakarítást jelent évente. Ez a fenntartható megoldás kapta a „Német Csomagolási Díj”-at, az „Európai Kiváló Karton Érdem”-et és a „Globális Világsztár Csomagolási Díj”-at 2021-ben. ILLIG-nél a „Körkörös Goldolkodás!” legújabb példája a hőformázható papír csomagolás ipari méretű alkalmazása.