Az IML-T® fejlesztés az újrahasznosíthatóság jegyében született

Briliáns karton dekoráció IML-T® Kartonnal – ILLIG-gyártmány

ILLIG Maschinenbau ismét úttörő az innovatív IML-T® Karton, műanyag-karton kombinációs csomagolással, az újrahasznosíthatóság jegyében. Az ILLIG mérnökei megőrizték a jót a múltból, finomhangolták a meglévő technológiát és új fejlesztésekkel egészítették azt ki. Ez az innovatív alkalmazás gyártható az ILLIG IML-T® gépeken. Az újonnan tervezett csomagolás előnye, hogy kielégíti az új körkörös-gazdaság piaci igényeit, csökkenti a műanyag felhasználást és egyszerűsíti az újrafeldolgozáshoz szükséges szétválasztási folyamatot.

Az IML-T® alkalmazás gyártható a meglévő ILLIG hőformázó rendszereken, IML egységgel kiegészítve. Ez azt jelenti, hogy azok a csomagolás-specialisták, akik már rendelkeznek egy ILLIG IML-T® típusú gépsorral, már képesek gyártani az újfajta csomagolást anélkül, hogy be kellene ruházniuk egy teljesen új gépbe. Minden, amire szükség van még, az egy szerszám szett, a szükséges csomagolási dizájnnal. Az IML egység, ami a hőformázóhoz kapcsolódik, kihúzza a karton címkét az állványról, rajta az előrenyomtatott dekorációval és behelyezi a formázó szerszám fészkébe, mielőtt a formázási folyamat megindul. A végtermék egy pohár, vagy tálca egy teljesen új dizájnnal kialakítással.

Az IML-T® technológia másik előnye, hogy megengedi, hogy akár mindegyik fészekben más-más előnyomott címke legyen, illetve akár gyártás közben is gyorsan és könnyen lehessen a címkéket cserélni. Kombinálva mindezt az ILLIG nagyteljesítményű hőformázó rendszereivel, az erőforrás-hatékony termelés és a fenntartható csomagolás így lehetővé válik.