Brušenje, Granulacija, Sušenje

Mljevenje, granuliranje i sušenje najčešće su funkcije koje se trebaju izvoditi u procesima obrade krutih i praškastih materijala. Ovdje Ferry Grupa nudi brojna rješenja za različite industrijske sektore, posebno za farmaceutsku i kemijsku industriju.

Njemački Netzsch-Vakumix GmbH ima čitav portfelj za tehnologije mljevenja, prvenstveno za farmaceutski i kozmetički sektor, uključujući funkcije mljevenja, homogenizacije, raspršivanja, emulgiranja, određivanja i prilagodbe veličine zrna (mikroniziracije). Netzsch-Vakumix GmbH nudi rješenja za tehnologije suhe i mokre granulacije. Veličina zrna postiže se u nanometarskom rasponu u mokrim granulatorima. Ciljano dobivanje veličine zrna radi bržeg i učinkovitijeg otapanja aktivne tvari ciljano je prema razvoju budućih farmaceutskih dostignuća. Tehnologija mokre granulacije koju tvrtka primjenjuje jedinstvena je i bez premca u cijelom svijetu, s referencom u farmaceutskoj industriji u Budimpešti i Zagrebu.

The Diosna Company offers High Shear Mixers and Fluid Bed Dryers and Granulators, and entire production lines by combining the same. The Diosna’s high shear mixers are global leaders in pharmaceutical industry and also in food industry, while the fluid dryers and granulators, and graining production lines are also among the market leaders. Graining production lines prepare powders in pharmaceutical industry for tablet making.

Tvrtka Diosna nudi "High-sheer" miješalice i fluidizirane sušilice i granulatore te cijele proizvodne/granulacijske linije kombinirajući iste uređaje. Diosnine "High-sheer" miješalice spadaju u sam vrh tehnologije i globalni su lideri u farmaceutskoj industriji, a sve više i u prehrambenoj industriji, dok su "Fluid-bad" sušilice i granulatori te proizvodne linije za granilaciju također među vodećima na tržištu. Linije za granulaciju pripremaju praškaste sirovine u farmaceutskoj industriji za proizvodnju tableta.

Tijekom proizvodnje osnovnog materijala, kristalizaciju u reaktorima prate dvije ključne funkcije, filtriranje i sušenje. Postoji oprema sposobna za provedbu obje funkcije unutar jedne jedinice. Radi se o opremi za sušenje filtrata koja se sastoji od Nutscheovog filtra ugrađenog u posudu pod tlakom, opremljenog plaštom za grijanje / hlađenje, a također provodi vakuumsko sušenje uz upotrebu lopatica za miješanje i podizanje / spuštanje i grijanje. Talijanska tvrtka DCM Delta je tvrtka koja je vodeći proizvođač ove opreme na tržištu s više od 30 referentnih projekata u Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. DCM Delta također proizvodi vakuumske sušilice, sušilice s vertikalnom i vodoravnom osi, fermentatore, reaktore i dvostruko konusne miješalice.

Podešavanje veličine zrna igra važnu ulogu u obradi praškastih materijala. Često se koristi oprema za mikroniziranje kako bi se smanjila ili postavila veličina zrna. "Jet mill" ili "mlazni mlin" je takva oprema. Talijanska tvrtka Nuova Guseo, tvrtka koju mi ​​predstavljamo, proizvodi ovu vrstu opreme. Kada se proizvode hormonski i citostatski pripravci ili drugi prašci s visokim udjelom aktivne tvari, ova se jedinica može ugraditi u izolator koji Nuova Guseo također može proizvesti. Sljedeća oprema koja se obično koristi za određivanje veličine zrna je konusno sito za koje Nuova Guseo ima referentni projekt u Mađarskoj. Jedna od najučinkovitijih vrsta sušilica je konusna vakuum sušilica koji se obično koristi za sušenje još vlažnih tvari nakon filtriranja u industrijskoj centrifugi. Ovo je također standardna oprema koju proizvodi Nuova Guseo.

Vibracijsko sito još je jedan primjer opreme koja se koristi za određivanje veličine zrna u prahu. Ocjena veličine zrna u prahu u rasponu od minimalne i maksimalne veličine zrna odvija se na dva ili više metalnih sita postavljenih horizontalno i vibriranjem Njemačka tvrtka Haver & Boecker GmbH tržišni je lider u proizvodnji opreme za vibracijsko prosijavanje.

Proizvođači povezani s mljevenjem, granuliranjem i sušenjem:

  • Diosna GmbH: "High-sheer" mješalice, "Fluid-bad" procesori za sušenje i granulaciju praškastih materijala. Oprema za horizontalno i vertikalno presvlačenje tableta ("film coating"). "Single-pot" oprema za miješanje-granuliranje-sušenje u jednom kontinuiranom postupku.
  • Netzsch-Vakumix GmbH: Vlažne brusilice, kuglični mlinovi, mlinovi s vodoravnom i okomitom osi. Suhe brusilice: "Fluid-bad" mlinovi i parni "Jet" mlinovi i mlinovi za klasiranje. Strojevi za miješanje i homogenizaciju. Kuglice za brušenje.
  • Nuova-Guseo Srl: Konusni mlinovi i mlazni mlinovi. miješalice horizontalne i vertikalne osi za prah, sušilice i remenične punilice.
  • Delta Srl: oprema za filtriranje i sušenje, vodoravni vakuumski sušači i vertikalni vakuumski sušači za upotrebu u farmaceutskoj industriji. Bubnjevi za proizvodnju pahuljica za primjenu u prehrambenoj industriji.
  • Haver & Boecker GmbH: Punila za vreće, tehnologija za formiranje-punjenje-zatvaranje vrećica, tehnologija punjenja velikih vreća i automatizirani sustavi za utovar paleta.

Imate li pitanja? Željeli biste da vas nazovemo?
Pošaljite nam popunjen obrazac. Naše će vas osoblje uskoro kontaktirati.