Készülünk a téli fagyokra

Minden évszakban gondoskodnunk kell a termékek megfelelő raktározásáról. Kiemelten fontos a téli, illetve nyári időszak. 

Eszerint, a nyomdaipari festékekre és termékekre a következő raktározási feltételeket ajánljuk: 

a legoptimálisabb raktározási hőmérséklet 20°C. A magasabb tárolási hőmérséklet csökkenti az eltarthatóságot. 

Fokozottan figyeljünk, hogy a fagy ellen védeni kell festékeket, lakkokat és mindenképpen hűvös és száraz helyen tároljuk azokat. Javasoljuk, hogy felhasználás előtt - lehetőség szerint - legalább egy órával vigyük be azokat a gépterembe. A hideg, dermedt festék kiszedése is nehezebbé válik, valamint a komponensek homogenizálása is több időt vesz igénybe. Közvetlenül használat előtt keverjük, rázzuk fel a festékeket. Használat után azonnal fedjük le azokat, megóvva ezzel a kiszáradástól, szennyeződésektől.

 

A téli hideg mellett is fektessünk hangsúlyt a naposabb időszakokra, így az estleges beszűrődő UV sugárzás-védelemre, mely nem csak nyáron fontos. Az ablakok megfelelő elfedése és a festékek tárolási, felhasználási helye sokat segít a napsugarak okozta problémák megelőzésében.

Mindezt kiegészítve a mi tapasztalatunkkal; a termékek megfelelő állagának és eltarthatóságának megőrzéséhez a raktárhőmérséklet a tél leghidegebb szakában legalább 5 C° legyen, a nyár legmelegebb időszakában pedig maximum 30 C°. 

Azzal, hogy ismerjük a felhasznált termékeinket, valamint raktárunkat, professzionálisabban dolgozhatunk azokkal.