CryoBlizzard - A fagyasztva szárítás és sokkfagyasztás következő generációja - Ferry GRP - ferrygrp.com

CryoBlizzard - A fagyasztva szárítás és sokkfagyasztás következő generációja

A HOF egy új eljárást dolgozott ki, amely a környezeti levegőt használja hűtőközegként, ez a technológia hosszú távon felülmúlja a fagyasztva szárításra és a sokkfagyasztásra vonatkozó jelenlegi környezetvédelmi követelményeket és előírásokat.
Jelenleg az egész iparág bizonytalanságban van az éghajlatváltozással kapcsolatos társadalmi és politikai nyomás és szabályozások miatt, ami sok működő vállalat számára problémát okoz. A gyakran feltett kérdések a környezetvédelmi megfelelőség problémájára, a hivatalos szabályozásra és irányelvekre, valamint a használt közeg rendelkezésre állására és árváltozására vonatkoznak. Ez különösen érvényes a hűtési folyamatokra, mivel ezen a területen bevált technológiákat egyre inkább korlátozzák a politikai szabályozások és tilalmak. Egy több mint 30 éves élettartamra tervezett létesítmény esetében a vállalatok az időtálló tervezésre, a megbízhatóságra és a minőségre összpontosítanak. Emellett az energiahatékonyság, a biztonság, a komponensek kiválasztása, a dokumentáció és a tartósság szintén döntő tényezők.

HOF CryoBlizzard - egy technológia mely új szabványokat állít fel

Innovatív piacvezetőként a HOF mindig a vevői és a piaci igényekre helyezi a hangsúlyt. A Mirai Intex (https://mirai-intex.com/de/startseite/) partnerrel együtt a HOF a CryoBlizzard-t új technológiaként fejlesztette ki a piaci szegmensük számára.
Az 1998-as gyártású HOF fagyasztva szárítót kifejezetten K+F projektre tervezték. Az inzulin gyártáshoz használt berendezés 40kg batch kapacitással rendelkezett. Az átalakítás előtt a hűtést két hűtőmodullal érték el, amelyek mindegyike 12 kg R404A hűtőközeget tartalmazott (GWP100 = 3922). A folyamatot Siemens S5 vezérlőrendszer irányította.

Nagyszerű teljesítmény homogén hőmérséklet-eloszlással

A berendezést a HOF CryoBlizzard hűtési folyamattal és S7-1500 vezérléssel újították fel. Az új folyamattal a hűtőrendszer redundáns léghűtő gépekből áll, amelyek moduláris rendszerben egy központi elsődleges tartályhoz csatlakoznak. Az elsődleges tartály közvetlenül látja el hűtőközeggel a fogyasztókat, mint például a tároló polcokat, a jégkondenzátort vagy a sokkfagyasztót, így nagy kapacitásokat képes biztosítani homogén hőmérséklet-eloszlással nagyon rövid idő alatt. Az elsődleges tartály használata azt eredményezi, hogy a hűtővíz és az energia fogyasztás állandó értéken marad, így nem fordul elő az ellátás során terhelési csúcs, emellett a hűtővízfogyasztás a felére csökkent.

A levegő, mint hűtőközeg bármikor elérhető és ingyenes

A Mirai Intex léghűtő gépei a Brayton ciklus folyamatával a környezeti levegőt használják hűtőközegként. A gépek maximális túlnyomása 3 bar(a) amely összehasonlításként egy kerékpár gumiabroncs nyomásával egyenértékű. Ez különösen biztonságossá és környezetbaráttá teszi ezeket a berendezéseket. Ezenkívül a gép helyisége, a munkavállalók képzése és az ismétlődő ellenőrzések tekintetében sem támaszt speciális elvárásokat. Mindezek mellett a levegő, mint hűtőközeg ingyenes és mindig elérhető, GWP100 értéke 0, ezért semmilyen szabályozás nem érinti.
"Innovatív berendezésgyártóként tudtuk, hogy új utat kell keresnünk ügyfeleink számára. A levegő, mint hűtőközeg előnyei nyilvánvalóak. A levegő rendelkezésre áll, nem gyúlékony, nem mérgező, és nem jelent fulladásveszélyt. A levegőnek nincs GWP-értéke, ezért nem tartozik az F-gázról szóló rendelet vagy bármely más irányelv hatálya alá. Ez a jövő!" – mondja Oliver Fleischer, a HOF hűtéstechnikai és szolgáltatásmenedzsment osztályának munkatársa.

A HOF CryoBlizzard turbókompresszor, olaj és szinte karbantartás mentes

A hűtőkört egy légcsapágyas, olajmentes turbókompresszor-expander egység hajtja, amely akár 88000 fordulat / perc sebességgel és gyakorlatilag kopás nélkül működik. A hűtőközeget a hűtőbe integrált hőátadó egységben hűtjük. A kompresszor a rekuperátorból érkező levegőt komprimálja, felmelegíti, nyomása megnő (1-2. lépés). Ezt követően a gázhűtőben lévő energiát a környezetbe oszlatják és lehűtik a levegőt (2-3. lépés). A rekuperátorban a levegő jelentősen tovább hűl (3-4. lépés), majd az expanderben (a nyomás csökkenésével) jelentősen lehűl a hatékony használat érdekében (4-5. lépés). Az így keletkezett munka visszakerül a kompresszorba. Az energiát a hűtött közeg/hőátadó egység levegőjének melegítésén keresztül abszorbálják, a levegő segítségével megtörténik a hőközlés, a hűtés (5-6. lépés). Miután a rekuperátorban a levegő újra felmelegedett (6-1. lépés), a kompresszor felszívja, és a ciklus újra elindul.

A HOF CryoBlizzard-tal - a meglévő rendszerek felújítása vagy új rendszerek megvalósítása

A moduláris rendszerű kialakítás lehetővé teszi a HOF CryoBlizzard kapacitásának szükség szerinti növelését vagy csökkentését. Így a kis fagyasztva szárító egységektől egészen a teljes gyárak központi hűtőrendszeréhez igazítható. A meglévő üzemekbe utólag illeszthetők és új üzemek esetében is megvalósíthatók. A HOF CryoBlizzard segítségével a HOF egy időtálló megoldást fejlesztett ki a fagyasztva szárítás és a sokkfagyasztás területén, amely nemcsak a munkavállalók és a környezet számára biztonságos, hanem új szabványokat állít fel az alkalmazás minősége és rendelkezésre állása tekintetében is. Ezért a HOF CryoBlizzard a HOF egy alternatív technológiája a szintetikus hűtőközegek GWP-problémájának hosszú távú megoldására.

Ha kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, keresenek minket bizalommal bármely elérhetőségünkön.