Izolačná technológia

Vo farmaceutickom priemysle má použitie izolačných techník a riešení vynikajúci význam z niekoľkých dôvodov. Na jednej strane je zaručené zabránenie krížovej kontaminácii medzi liekmi nevyhnutné, aby sa zabezpečilo, že farmaceutická spoločnosť vyrába niekoľko druhov výrobkov v závode, aby sa overila zhoda s najnovšími požiadavkami GMP a cGMP a aby sa zabránilo akejkoľvek kontaminácii účinných látok rôznymi látkami. Produkty. Na druhej strane má ochrana operátorov tiež zásadný význam. Pri výrobe cytostatických a hormonálnych prípravkov s vysokou účinnou látkou je potrebné brániť kontaktu obsluhy s akýmikoľvek takýmito zložkami. Pokiaľ ide o zdravie, pravidelné vystavenie a kontakt s účinnými látkami môžu mať z dlhodobého hľadiska vážne následky.

Okrem toho je použitie izolátorov a čistých priestorov dôležité aj v zdravotníctve, napríklad v operačných sálach. Izolačné techniky, ktoré ponúkame, sú nasledujúce:

Oddeľovače rukavíc, takzvané skrinky na rukavice. Anglická spoločnosť Extract Technology je lídrom na trhu v tejto oblasti a má nespočetné množstvo referencií v Maďarsku aj v strednej a východnej Európe.

Dodávame obe kategórie systémov RABS (Restricted Access Barrier Systems), cRABS (uzavreté RABS) a oRABS (Open RABS). Systémy RABS sú zvyčajne integrované do výrobných liniek na plnenie tekutín. Talianska spoločnosť Steriline Company má systémy RABS a izolátory, ktoré vyrába pre vlastnú potrebu na účely integrácie do svojich plniacich strojov).

Stánky LAF (Laminar Air Flow Booth): Miestnosti zvyčajne používané na prieskum a manipuláciu s práškovými výrobkami, kde je ochrana zdravia obsluhy a predchádzanie krížovej kontaminácii prípravkov zaručená vertikálnym dolným prúdom laminárneho prúdu vzduchu a HEPA. filtre integrované do steny. Existujú vertikálne laminárne kabíny („Downflow Booth“) a priečne laminárne kabíny („Crossflow booth“). Vykladacie systémy sa používajú v prípadoch, keď sa práškové výrobky majú vykladať zo sušiaceho zariadenia (napr. Kónické vákuové sušičky, filtračné sušičky atď.) A dávkovať do nejakého druhu obalu (napr. Bubny alebo vrecká). V takýchto prípadoch je typickým riešením to, že sa použije priečna laminárna topánka kombinovaná s nafukovacím tesnením umiestneným nad otvorom bubna, alebo ďalšie použitie neprerušovanej nylonovej hadice môže ešte viac zabrániť úniku prachu. Spoločnosť Extract Technology Company zaujíma popredné miesto aj v tejto oblasti.

Ďalšou podstatnou úlohou je vyriešiť presun výrobkov v uzavretom systéme medzi rôznymi výrobnými zariadeniami. Použitie ventilov Split Butterfly Valves je jedným z najefektívnejších a priestorovo úsporných riešení na tento účel. V tomto prípade sa klapka skladá z aktívnej a pasívnej časti, ktoré sú počas prevádzky dokované dokopy. Aktívna časť môže byť pripevnená napr. výtlačného konca odstredivky alebo na plniaci alebo prívodný vstup reaktora, zatiaľ čo pasívna časť (z ktorej je možné použiť viac ako jednu s rovnakou aktívnou časťou) je obvykle namontovaná na výstupnom výstupe z bubnov, nádrží alebo flexibilné tašky. Týmto sa zmierňuje vystavenie operátorov nebezpečenstvám na minimálnu úroveň. Použitím vyššie uvedených techník sa OEL (úroveň expozície operátorov) udržuje na nízkej úrovni, dokonca pod 1 mikrogramom. V tejto oblasti zastupujeme britskú vedúcu spoločnosť na trhu, Chargepoint. Toto zariadenie je k dispozícii v sterilných alebo dokonca v tlakovo odolných prevedeniach (napr. Na napájanie reaktorov).

Výrobcovia zariadení pre izolačnú technnológiu:

  • Extract Technology Ltd.:Bezprašné a aseptické riešenie (LAF búdky,izolátory, sťahovacie systémy)
  • Bioquell:VHP generátory

"Máte nejaké otázky? Chcete, aby sme vám zavolali späť?
Zašlite nám nasledujúci prázdny list. Naši pracovníci vás budú čoskoro kontaktovať.